ShopMasters IV – Stabilní růst díky datově orientovanému řízení firmy

Na čtvrtém setkání ShopMasters jsme e-shopařům ukázali, proč je důležité řídit firmu na základě dat a jak díky nim podpořit její stabilní růst. Pro zásadní know-how a inspiraci jsme si tentokrát přišli do moderních kanceláří Heureky.

Spolu s pořadateli Shoptetem, Heurekou a Zásilkovnou jsme chtěli demonstrovat, že analýza dat není tak složitá, jak se na první pohled může zdát. Naopak – s ohledem na aktuální propad v e-commerce je fokus na vlastní data důležitější než kdy jindy.

Přednášky těch nejpovolanějších

Přivítali jsme odborníky z firem, které se díky datově orientovanému řízení řadí mezi top byznys hráče:

  • Martin Kavřík (Head of Data Office, Notino) – „Proč je důležité mít ve firmě predikovatelné procesy se zaměřením na dynamic pricing“
    Notino se řadí mezi top 10 evropských online hráčů na trhu – a to právě i díky inovativnímu přístupu k datům, který Martin blíže představil v rámci své přednášky.
  • Martin Slavětínský (Business Intelligence Analyst, Heureka Group) – „Datové přehledy a vývoj trhu“
    Martin se zaměřil na výhledový vývoj české e-commerce a pokusil se odpovědět na otázky, kam se bude ubírat poptávka zákazníků nebo zda je cena stále nejdůležitějším faktorem při výběru e-shopu.
  • Ivona Hamová (Analytical Consultant, Google) – „Jak efektivně využívat data z Google Merchant Center?“
    Poznání zákazníka je pro růst tržeb stěžejní. Ivona na své přednášce ukázala, jak v tom pomáhají data z Google Merchant Center, díky kterým zjistíte nejen to, které vaše produkty jsou oblíbené, ale také co prodává konkurence.

Zleva: Martin Kavřík (Notino), Ivona Hamová (Google), Martin Slavětínský (Heureka Group)

Oblíbené mastermind skupiny

Po odborných přednáškách mohli e-shopaři navštívit jeden z mastermindů a pod dohledem zkušeného mentora v něm diskutovat na konkrétní téma. Mastermind skupiny jsou pro ShopMasters typické a velmi oblíbené. S ohledem na velikost skupiny totiž dostane prostor pro své vyjádření a zapojení se do debaty každý účastník. V Heurece si e-shopaři vybírali z 5 mastermindů:

E-shopy a Google Analytics 4
Jan Tichý, Chief Product Officer, Taste

Honza podnítil debatu o využívání Google Analytics 4. S e-shopaři mluvil o tom, jak s GA4 pracují, k čemu konkrétně je využívají a společně se pokusili najít cestu ke správným postupům.

UX optimalizace řízená daty
David Kočí, UX Designer, DavidKoci.cz

Mastermind zaměřený na uživatelské testování a z něj vzešlé problémy. Na to, jaká data při UX optimalizaci sledovat, co prioritizovat nebo co ignorovat, se David pokusil odpovědět na svém mastermindu.

Data-driven company
Michal Mašika, Head of Mobile and Innovation, Notino

Jak správně a efektivně pracovat s produktovými i zákaznickými daty a docílit datově orientovaného řízení firmy? Michal na svém mastermindu inspiroval také konkrétními příklady z praxe.

Jak si skrze správnou customer journey udržet zákazníka
Radek Hudák, CMO, Out of Dark

Na co se v rámci zákaznické cesty zapomíná a v čem spousta e-shopařů chybuje? Radek se podělil o tipy, jak si zákazníka udržet tak, aby neskončil u prvního nákupu.

Best practice v personalizaci a omnichannel komunikaci
Jiří Hejl, Product Manager, Meiro

Mastermind zaměřený na best practice a konkrétní use cases, které podpoří engagement zákazníků a zvýší prodeje. Jirka mluvil o tom, proč je při práci s daty konzistentní komunikace napříč kanály a jednotná identita zákazníka důležitá.

Večerní networking s ostatními

ShopMasters účastí v mastermind skupinách nekončí. Jsme rádi, že se e-shopaři na akci pravidelně zdrží do večerních hodin, kdy se vzájemně poznávají, utužují vztahy a pokračují v podnětných diskuzích. V kancelářích Heureky to nebylo jinak – i čtvrté setkání e-shopařů jsme zavírali v hojném počtu 🥂

Všechny fotky ze čtvrtého ShopMasters si můžete prohlédnout tady.

Nezapomeňte sledovat naše stránky, ať vám příští setkání e-shopařů neuteče. A mezitím si přečtěte, jak vypadala předchozí setkání e-shopařů:

Tak zase příště!

Eva Jakešová

One thought on “ShopMasters IV – Stabilní růst díky datově orientovanému řízení firmy

Add yours

Vložte váš komentář

Blog na WordPress.com.

Up ↑

Discover more from Blog Ecomail

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading